P R O F E S I O N A L N E  
R O Š T I LJ   P E Ć I   N A  
U G LJ E N

ŠTO JE KOPA? 

Kopa je odlična kombinacija roštilja i peći. Kontrolirano sagorijevanje ugljena u njenoj unutrašnjosti  spriječava nastanak plamena, tako da  hrana na površini ne zagara, a kvalitetna izolacija  pospješuje  brzu  pripremu  ukusnih  jela  sa posebnom  aromom roštilja. Pored  toga smo osigurali visoko-tehnološkom izradom, ekonomičnu potrošnju energije i elegantan dizajn po primjerenoj cijeni. Po želji su dostupni i različiti dodaci, čime se  Kopa peć može lako prilagoditi vašim zahtjevima, te se kvalitetno  povezati sa drugom kuhinjskom opremom  u ukupnu sliku suvremene kuhinje.

KOPA SVOJE KVALITETE PRETVARA U PREDNOSTI

 

Učinkovitost
Kopa peć u usporedbi sa drugim pećima istog kapaciteta izdvaja se sa prednosti – ušteda energije i manji troškovi poslovanja.  45% manja potrošnja ugljena u usporedbi sa otvorenim roštiljima. Štoviše, Kopa je sa kvalitetnim ugljenom ekonomičnija i u usporedbi sa električnim i plinskim pećima.

Brzina
Pripremom hrane  u Kopa peći  štedite najmanje 30 posto vremena u usporedbi sa pečenjem na otvorenom  roštilju na ugljen. Tako na primjer, za  pripremu  4 centimetra debelog i 350g teškog srednje pečenog goveđeg odreska  biti će potrebno samo 4 minute.

Svestrana  upotreba
Kopa povezujući kvalitete roštilja i peći omogučava  priprmu raznovrsnih obroka. Uz konstantno visoke temperature meso, ribu i povrće pripemate brzo i nadasve ukusno.
Takođe je pogodna za pripremu pizze, kruha i drugih jela po vašoj želji

Kvaliteta izrade
Kopa povezujući kvalitete roštilja i peći omogučava  priprmu raznovrsnih obroka. Uz konstantno visoke temperature meso, ribu i povrće pripemate brzo i nadasve ukusno.
Takođe je pogodna za pripremu pizze, kruha i drugih jela po vašoj želji.

Jednostavna za korištenje
Temperaturu u Kopa pećnici  podešavate pomoću  dvije zaklopke. Kod paljenja obje zaklopke otvorite,  po postizanju  željene temperature zatvorite donju , a nakon što se toplina izjednači u cijeloj peći zatvorite i gornju. Ne može jednostavnije. Pritom temperaturu jednostavno kontrolirate preko termometra na vratima peći. 

Ergonomski prilagođena
Za vrijeme rada u kuhinji otvaranje i zatvaranje vrata na  peći nije samo detalj. Zato smo razvili poseben sistem, pomoću kojeg na Kopa peći vrata otvarate i zatvarate jednim prstom. Pored toga  Kopa je izrađena  tako, da je gorenje ugljena  zatvoreno  u peći. Izolacija višestruko smanjuje gubitak topline, a samim tim spriječeve i zagrijavanje prostora. Kuhar  je tako pošteđen  nesnosne vručine, što smanjuje njegovo opterećenje, te se više i bolje može posvetiti samoj pripremi hrane .

Elegantno funkcionalna
Zbog modernog i elegantnog dizajna  Kopa peć  s ponosom možete postaviti  pred oči Vaših gostiju. Naličje izrađeno od nehrđajućeg čelika i emajlirana boja   garantiraju  sjaj i trajnost boje unatoć  visokim temperaturama. Njena vanjština   nije  samo lijepa, već i funkcionalna. Usredotočili smo se na jednostavnost oblika, koji omogočava  laku upotrebu bez dugotrajne instalacije i osposobljavanja. Peć ne zahtijeva poseban dimnjak. Jednostavno je postavite ispod nape, jer  ima nastavak protiv iskrenja .

NAŠE PEĆI
U ponudi imamo  dva modela peći  u  više boja.
Osim toga može se izabrati raznovrsna oprema i tako model peći u potpunosti prilagoditi  svojim zahtjevima.

Kopa 300 je osnovni model peći, oblikovan posebno za kuhinje sa manje prostornog  kapaciteta. Ne zahtijeva  dodatne plinske ili električne instalacije ni poseban  priključak na dimnjak, jednostavno je postavite na postolje ili radni stol ispod  nape.

Kopa 400 je veći model peći Kopa, napravljen  za veće profesionalne kuhinje sa velikim protokom hrane. Ne zahtijeva  dodatne plinske ili električne instalacije ni poseban  priključak na dimnjak, jednostavno je postavite na postolje ili radni stol ispod  nape. Kopa 400 zbog svoje veličine nudi dovoljno  prostora za dvije rešetke  i tako omogoćava  višeetažno  pečenje  različitih  namirnica.

ZAVRŠNI  PROIZVOD IZUZETNE KVALITETE
Stremimo visokoj kvaliteti i zato brinemo da izaberemo  primjerene materijale. Upotrebljavamo  samo najbolje. Radimo pouzdano i precizno , jer proizvodimo  upotrebom  laserske i  robotske tehnologije. Pozornost usmjeravamo na dugotrajnost  pa  smo svaki  detalj naše peći napravili  tako, da vam  služi dugo godina.